Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fokus på minskad energiimport räddar inte klimatet

Forskare bakom ny studie publicerad i Nature Energy menar att minskad enegiimport har liten påverkan på klimatförändringarna.
(Foto: Gerry Macken, Flickr.)

Att trappa ned på energiimporter och att minska klimatförändringarna är viktiga energipolitiska mål som ofta anses gå hand i hand. Nu visar en ny internationell studie från bland annat Lunds universitet att en kraftig minskning av energiimporter har en mindre betydande roll för klimatförändringarna än vad man tidigare trott.
    I en nyligen publicerad studie i tidskriften Nature Energy visar forskare vid Lunds universitet tillsammans med forskare från bland annat International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) i Österrike att nuvarande insatser för att minska energiimporten har liten inverkan på klimatförändringarna. Studien visar även att kostnaderna för minskad energiimport är betydligt lägre än kostnaderna för de insatser som krävs för att begränsa den globala uppvärmningen till det fastställda tvågradersmålet.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv