Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Welwitschia Mirablilis: En ovanlig växt

Welwitschia-planta i Welwitschia Plains, Erongo-regionen, Namibia.
(Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Welwitschia mirabilis växer bara i de torra öknar i Namibia och Angola. När den upptäcktes 1859 av den österrikiske läkaren och botanisten Friedrich Welwitsch, var han så överväldigad av plantan, han kunde inte göra annat än knäböja och titta på den.
    Welwitschia mirablilis är ovanlig eftersom stammen är kort och ihålig och ur den växer bladen som är mellan 2 och 2,5 meter långa och ungefär 1 meter breda. Det finns han- och honplantor och blommorna sitter i kotteliknande ställningar. Honplantornas kottar är röda.
    Många av dessa växter är över 1000 år gammal.
    Welwitschia Mirablilis: An Extraordinary Plant.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv