Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Upptäckt ökar kunskapen om immunförsvaret

För första gången har forskare lyckats mäta styrkan på bindningen mellan molekylen CD4 och molekylkomplexet MHC II. Upptäckten ökar kunskapen om immunförsvaret. (Illustration: Peter Jönsson.)

För första gången har forskare lyckats mäta växelverkan mellan molekylen CD4 och molekylkomplexet MHC klass II vars bindning till varandra kan avgöra om en immunrespons i kroppen startar eller inte startar. Den uppmätta styrkan på denna växelverkan ökar förståelsen för vad som händer i det inledande skedet då kroppens immunförsvar slår till.
    Upptäckten som forskare vid naturvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet har bidragit till visar att bindningsstyrkan mellan CD4 och MHC klass II ligger på en nivå där vårt immunsystem ska behålla sin känslighet mot främmande ämnen samtidigt som det inte ska reagera mot människans egna celler.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv