Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Rock Garden i Chandigarh

Rock Garden, Chandigarh. (Foto: Kirk Kittell.)

Det tog år av planering och miljontals rupier att utforma en av Indiens första planerade städer, men Chandigarhs största turistattraktion var inte en översiktsplan av schweizisk-franska arkitekten Le Corbusier. Det var en produkt av kreativ fantasi och femtio år av arbete av en ödmjuk regeringstjänsteman, Nek Chand.
    År 1957 började Nek Chand arbeta på sitt hemliga skulpturala projekt. Han cyklade till en ravin nära Sukhnasjön, som användes som dumpningsplats, och tillbringade timmar att samla bitar av trasig keramik, flaskor, bildelar, VVS-material, gatubelysning, elektriska installationer, skadat sanitetsporslin och så vidare. Han skulle bära bitarna till en närliggande lagerlokal och skapade dem till konstnärliga former som liknar människor och djur.
    The Rock Garden of Chandigarh.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv