Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

”Småtrumpar” finns i alla europeiska länder

Europeiska kommentatorer analyserar republikanska föregångare.

På andra sidan Atlanten tenderar Donald Trump att porträtteras som något av en unik händelse. Han har brutit varje regel, slaktat varje helig ko, och trotsat varje politisk förutsägelse: Han är starkare än någonsin.
    Men på den här sidan Atlanten, ser Donald Trumps historia annorlunda ut. Enligt många oroliga debattförfattare i Västeuropa, är Trump inte en anomali. Istället är han en del av en dramatisk populistisk våg som väller över de västerländska demokratierna just nu, både bland politisk vänster och höger. ”Från Spanien till Sverige till Polen, finns populistiska protestpartier spridda”, skrev Josef Joffe förra månaden i den tyska tidningen Die Zeit.
    ‘Little Trumps Are in Every European Country’.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv