Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Strandsatta vid den makedonska gränsen

Gränsen mellan Grekland och Makedonien är stängd.

Varför fungerar inte EU:s flyktingpolitik? Kanske för att EU faktiskt inte har en gemensam flyktingpolitik. Den pågående striden mellan medlemsländerna handlar bland annat om hur en sådan ska utformas.
    Resultatet ser vi just nu vid gränsen mellan Grekland och Makedonien där situationen blir alltmer ohållbar för varje dag. Flaskhalsen har resulterat i en snabb uppbyggnad av läger med 10.000 flyktingar och migranter längs gränsstängslet, Grekiska myndigheterna varnar att antalet kan stiga till 70.000 nästa månad.
    Frustrerade migranter har iscensatt många protester, i vissa fall riva staket och grindar, som får makedonsk kravallpolis att skjuta tårgas.
    Stranded on the Macedonian Border (25 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv