Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Otto Lilienthals ”första film”

Otto Lilienthal en flygpionjär.

Den tyske flygpionjären Otto Lilienthal (1848–1896) ansåg fåglarnas flykt som en förebild för flygkonsten. Redan 1891 blev han den första personen att göra väldokumenterade, upprepade, framgångsrika glidflygningar.
    Att föreviga flygningarna på film var inte ett alternativ (filmen var i sin linda minst sagt) men han blev verkligen fotograferad ur många synvinklar. Nu, äntligen, kan vi få en verklig känsla av hur hans flygningar såg ut Johannes Hogebrink såg något speciellt i bilderna, och genom att använda en mycket modern version av klippa och klistra skapade han denna fantastiska rekonstruktion av Lilienthals ”första film”. Extremt cool.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv