Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nasa lanserar superteleskopet WFIRST

WFIRST kommer att ta stora delar av himlen i nära infrarött.ljus för att svara på grundläggande frågor om struktur och universums utveckling och kraftigt utöka vår kunskap om planetsystem runt andra stjärnor. (Video och bild: NASA.)

NASA arbetar med att ta fram ett nytt rymdteleskop som ska kunna täcka in hundra gånger mer än Hubble-teleskopet kan göra idag.
    Man kallar det kommande teleskopet för WFIRST (Wide Field Infrared Survey Telescope) och när det väl är i drift hoppas man kunna hitta världar utanför vårt solsystem och även lösa en del av mysterierna som omgärdar mörk materia och mörk energi.
    NASA siktar på att ta WFIRST i drift någon gång i mitten av 2020-talet.
    NASA: NASA Introduces New, Wider Set of Eyes on the Universe.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv