Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fotografen och journalisten Max Desfor

Pulitzer Prize-tagaren, fotografen Max Desfor.

Fotografen Max Desfor täckte in många av de viktigaste händelserna och personligheterna under 1900-talet när han arbetade för Associated Press. I början av 1930-talet reste Desfor världen runt, fotograferade vardagen, oroshärdar, kändisar, krig, och mycket mer. En stor del av hans rapportering ägde rum i Asien, där han dokumenterade händelser i Stilla havet under andra världskriget.
    Han tilldelades Pulitzerpriset för fotografi 1951 för sin omfattande och kraftfulla täckning av Koreakriget. Desfor fotograferade också världsledare från Mahatma Gandhi till Richard Nixon, artister från Orson Welles till Charlie Chaplin, och vanliga människor i extraordinära omständigheter, såsom besättningen på Enola Gay.
    Här, är, i grov kronologisk ordning, några av Max Desfors bilder från 1938 till 1983.
    The Atlantic: The Extraordinary Career of the Photojournalist Max Desfor (41 foton).
    Se också AP Images: Photographer Max Desfor.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv