Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Behåll febern, men må bättre

David Engblom, Universitetslektor i neurobiologi vid Linköpings universitet.

Feber och dålig aptit är en sak. Men varför blir vi också deppade och mår så dåligt när influensan slår till? Neuroforskare vid Linköpings universitet har på molekylnivå klarlagt hur inflammationer påverkar humöret.
    Även lindriga infektioner som en simpel förkylning orsakar hos de flesta av oss känslor av olust och missmod. Hos personer med kroniska inflammationssjukdomar kan de minska livskvaliteten och även orsaka allvarlig depression.
    Läs mer: Behåll febern, men må bättre
    Se och lyssna på en föreläsning av David Engblom, Universitetslektor i neurobiologi vid Li.u (44 minuter): Febrig och deppig: Hur svarar hjärnan på inflammation? eller på Youtube: Febrig och deppig: Hur svarar hjärnan på inflammation?

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv