Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Dagens väljare är mer strateger än ideologer

Annika Fredén disputerar den 5 februari med avhandling om strategiskt röstande.

Förväntningar på andra partiers agerande får allt större betydelse för hur vi lägger våra röster. Därför spelar information och opinionsmätningar i valrörelser en avgörande roll. Det visar statsvetaren Annika Fredén från Lunds universitet i en ny avhandling om strategiskt röstande.
    – Min forskning har visat att taktiska röster har en avgörande betydelse för valresultat. Många röstar efter sammanhang och omständigheter snarare än en stark känsla för ett visst parti, säger Annika Fredén.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv