Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Livet på en arktisk expedition

Iskallt under fem månader.

I dag när den arktiska kylan har slagit till i hela vårt avlånga land kan det vara på sin plats att se att det finns människor som offrar månader i iskyla – och det under sommarhalvåret när vi njuter av sol och värme – för att se hur polarisarna påverkar vårt klimat.
    Under fem månader 2015 drev ett lag av forskare med polarisen. Deras skepp var bundet till ett isflak när de insamlade data för att hjälpa till att bättre förstå hur förlusten av havsis kommer att påverka vår planet.
    De flesta forskare studerar isen under sommaren. Detta lag slogs mot iskall kyla tills våren kom … vilket väl vi också för göra …

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv