Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Konstnärliga vattentankar i Punjab

Kreativa vattentankar ovanpå husen i Punjab. (Foto: Abhishek Baxi.)

Delstaten Punjab i norra Indien, är väl känt för sin rika, levande kultur, inklusive god mat, musik och dans. Men vad de flesta människor inte vet är att den indiska delstaten också är hem för några av de mest extravaganta vattentankarna i världen.
    De betongkonstruktioner folket i Punjab använder för att lagra vatten på taken till sina hus är nästan aldrig vanliga till utseendet eller tråkiga. Dessa tankar finnas i en mängd olika osannolika former och storlekar. Det är inte ovanligt att se vattentankar modellerade efter flygplan, fartyg, fåglar, djur och även människor.
    The Artistic Water Tanks of Punjab.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv