Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Tyskland runt 1900

Bläddra i den vackra boken – i fullskärm!

1900-talet verkade fullt av löften för Tyskland. Förorterna vimlade av fastigheter att hysa det nya industriproletariatet och med nya rymliga vägar i stadskärnorna. Folk strosade stolt bland de senaste magnifika husen. Högkonjunktur i ekonomin, aristokratin och militären hade obegränsad social prestige, och de flesta i befolkningen vördade Kaisern.
    Med cirka 800 färgbilder presenterar den här boken början av 1900-talets Tyskland som det ville se sig självt: självsäkert, glittrande, patriotiskt, men också med en tro på framsteg och – för dem som hade råd med det – en kosmopolitisk känsla.
    Som i den kritikerrosade ”An American Odyssey”, bilderna är alla sällsynta exempel på den tidens historiska fotoprocess, en tryckteknik som tillät fotografier att återges i färg.
    Bläddra i den vackra boken Germany Around 1900.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv