Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Slaget vid Enfarinats

Mjöligt och äggigt i staden Ibi. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Det är en tradition som går tillbaka mer än 200 år när staden Ibi i Spanien firar festivalen ”Els Enfarinats” den 28 december med ett fingerat slag som äger rum utanför stadshuset. Deltagarna attackerar varandra med ägg, mjöl, smällare, brandsläckare, och dylikt.
    Den årliga kampen innebär att en en grupp gifta män som kallas ”Els Enfarinats” iscensätter en kupp och tar över staden, förklarar och genomdriver löjliga nya lagar, och ”La Oposicio”, en annan grupp som försöker återställa ordningen.
    Vid slutet av dagen doneras alla pengar som samlats in i böter av ”Els Enfarinats” till välgörenhet.
    The Battle of Enfarinats (23 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv