Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Frank Sinatra 100 år

”En mager grabb med stora öron”.

”Bandledaren Tommy Dorsey upphörde inte att förvåna sig över den unge Frank Sinatras framgång hos damerna. Med Hollywoodmått var Frank ingen snygging. Men hans gyllene röst gjorde honom till en av 1900-talets mest framgångsrika sångartister, och han blev också en populär filmstjärna med en Oscar för bästa birola”.
    Francis Albert ”Frank” Sinatra, föddes den 12 december 1915 i Hoboken i New Jersey, han avled den 14 maj 1998 på Cedars-Sinai Medical Center i West Hollywood i Los Angeles i Kalifornien.
    100-årsdagen har uppmärksammats världen över. I förra veckan samlades amerikanska superstjärnor som Lady Gaga, Alicia Keyes och Tony Benett i Las Vegas för att spela in hyllningskonserten ”Sinatra 100”. Även Sverige uppmärksammar bemärkelsedagen på många ställen och av av flera artister.
    Frank Sinatra.

The Best of Frank Sinatra (full album) – tid 1.21.45.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv