Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kvinnliga forskare i fokus för vetenskaplig tidskrift

Tidigare nummer av Evolutionary Applications.

– Genom att enbart fokusera på kvinnliga forskare, vill jag visa upp och belysa deras kompetens. Jag vill ge unga kvinnor en känsla av att: ”Ja, vi kan!”.
    Maren Wellenreuther, docent vid Lunds universitet och forskare vid Plant and Food ResearchNya Zeeland, har tillsammans med Sarah Otto från University of British Columbia i Kanada, nyligen publicerat den inledande essän för ett specialnummer helt ägnat åt kvinnliga forskare i den vetenskapliga tidskriften Evolutionary Applications.
    Specialnumret kommer ut i januari 2016 och kommer att heta ”Women’s contribution to basic and applied evolutionary biology”. Här presenteras i sjutton olika artiklar, aktuell forskning inom evolutionsbiologin som leds av kvinnliga forskare.
    – Så vitt jag vet är detta första gången en vetenskaplig tidskrift har ägnat ett helt nummer åt att enbart visa upp forskning av kvinnor, säger Maren Wellenreuther som har varit gästredaktör för specialnumret.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv