Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hur mycket tjänar astronauterna?

Utsätter sig för vissa faror.

Under nästa år kommer Nasa att börja välja ut nästa generations astronauter. Det är den tjugoandra antagningen hittills och det är mellan åtta och tolv kandidater som ska väljas ut. Då kan man fråga sig hur mycket tjänar en astronaut?
    Det rör sig om ganska stor skillnad mellan astronauternas löner, ingångslönen ligger på 66.000 dollar om året – motsvarar cirka 575.000 kronor – medan de mer seniora astronauterna kan tjäna upp till 145.000 dollar om året – cirka 1,3 miljoner svenska kronor. Det låter mycket för gemene man. men med tanke på utbildning, erfarenhet och framför allt vilka faror astronauterna utsätts för så är de inte överbetalda precis.
    NASA People – Frequently Asked Questions.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv