Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Google uppdaterar Maps med offlinenavigering

Det fanns en tid när man klarade sig utan digitala kartor …

Ungefär 60 procent av världen är utan internet idag, och även om nätet finns tillgängligt, kan det fortfarande fungera dåligt. Det innebär att snabb och enkel tillgång till information fortfarande inte är möjligt för en majoritet.
    För en tid sedan lovade Google att lägga in en navigeringsfunktion som går att använda med offlinekartor. Utöver navigeringsfunktionen så sparas även information om butiker och andra ställen när man laddar ner offlinekartor så att man kan hitta dessa även när man använder Google Maps offline.
    Nu kommer denna funktion till vissa användare och det dröjar nog inte allt för länge innan funktionen finns i telefonen. Android-versionen av Google Maps kommer att få den uppgraderade offlinefunktionen först, men enligt Google så kommer även iOS-versionen begåvas med funktionerna inom kort.
    Google Official Blog: Navigate and search the real world … online or off.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv