Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Den förste att stiga ned i Turkmenistans ”Door to Hell”

Dörren till helvetet.

Darvaza Crater i Achal, Turkmenistan, är känd som ”Dörren till helvetet”. Det berättas att sovjetiska ingenjörer skapade hålet 1971 när de borrade efter gas. Den kollapsade kratern spydde ut farlig gas, så de antände den och tänkte att gasen snart skulle brinna bort. Över fyrtio år senare, brinner det fortfarande i kratern.
    2014 tog sig George Kourounis ner till botten av kratern, iförd en brandsäker dräkt. Även han blev överraskad av värmen från kratern. Kourounis stannade inte länge, men han kom tillbaka med biologiska prover från botten.
    The First Man to Descend into Turkmenistan’s Door to Hell.
    George Kourounis: Explorer/Adventurer & Storm Chaser.
    Svenska Wikipedia: Dörren till helvetet.
    Engelska Wikipedia: Door to Hell.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv