Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En supertyfon fångad från ISS

Kraftfullt oväder sett från rymden. (Foto Nasa/Terry Virts.)

Efter att ha härjat i Mikronesien under några dagar drog supertyfonen Maysak in över Filippinerna i helgen. Tidigare i veckan intensifierades den till kategori 5, med ihållande vindar på 70 m/s (257 km/h). Enligt Weather.com har Maysak dödat minst fem personer och raserat upp till 95 procent av småhusen på Chuuköarna i Mikronesien. Inför besöket i Filippinerna nedgraderades den dock något.
    Astronauter ombord på den internationella rymdstationen (ISS) observerade supertyfonen från rymden, och fångade bilder av den tropiska cyklonen inklusive jättens 15 nautiska mil breda öga. Se mer information på Nasa och The Weather Channel.
    Fler bilder på Maysak från ISS: Astronauts Capture Terrifying Photos of Super Typhoon Maysak from Space.
    The Weather Channel: Tropical Storm Maysak (Chedeng) Makes Landfall in the Philippines; Thousands of Lenten Vacationers Evacuated.
    Nasa: Maysak (was 04W – NW Pacific).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv