Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Inuti Japans automatiserade cykel-kassaskåp

Japansk cykelparkering.

Det är en otrolig maskin som verkar vara både snabb och enkel att använda. Åkaren placerar sin cykel i ett spår. Maskinen tar tag i cykeln, sänker ner den till en centralt anvisad plats, och parkerar cykeln där. När ägaren är tillbaka, drar han ett elektroniskt kort och maskinen backar processen och lämnar tillbaka cykeln.
    Detta ”kassaskåps-system” för cyklar finns i Kyoto, en stad som är idealisk för cyklister. Systemen kostar ca 3.610.000 dollar vardera. Så det är överkomligt endast för områden där cyklar är en viktig form av transportmedel.
    Mer att läsa och flera videor: Kyoto’s amazing mechanized underground bike parking system is even more awesome in motion.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv