Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Modig tandläkare

Polarbjörn med tandvärk opereras. (Foto: Point Defiance Zoo and Aquarium.)

Vad kan vara värre än en isbjörn med tandvärk? Det är inte ett skämt. Det är berättelsen om Boris, en isbjörn på Point Defiance Zoo and Aquarium i Tacoma, Washington. Boris är 29 år gammal, dubbla genomsnittliga livslängden för en isbjörn i det vilda. Han kom till djurparken efter att han räddats från en resande cirkus. Men hans tandproblem hann upp honom, och ett team av modiga veterinärer och assistenter utförde operationen för att ta bort tre ruttna tänder.
    Visst, björnen sövdes, men man undrade varje sekund hur bra det fungerade …
    Boris the polar bear has 3 teeth pulled at Washington zoo.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv