Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hönshjärna? Studie säger att kycklingar räknar som vi

Klyftiga kycklingar. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Människor är inte de enda som räknar från vänster till höger. Forskare i Italien fann att siffrorna stiger från den minsta till vänster till den största till höger var naturligt också för nyfödda kycklingar.
    I experiment vid universitetet i Padua var tre dagar gamla kycklingar utbildade att hitta mat bakom en panel som bar fem ljuspunkter. Sedan blev de konfronterade med två paneler som bar olika antal prickar. När de stod inför paneler som hade bara två prickar tittade de konsekvent bakom vänster om de två panelerna. Men när de stod inför åtta prickar på varje panel, gick de runt den högra panelen.
    Läs mer The Guardian: Bird brain? Study says chicks count like we do.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv