Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Tvåkönad kardinal

Tvåkönad kardinal. (Foto: Brian D. Peer och Robert W. Motz.)

Det här är inte en bild som är manipulerad med Photoshop för att skapa en rolig bild av en hybrid. Det är en extremt sällsynthet i naturen: en nordlig kardinal, som är en hermafrodit, en tvåkönad individ.
    Fågeln upptäcktes i Rock Island, Illinois av ornitologerna Brian D. Peer och Robert W. Motz. De observerade fågeln under en period av 40 dagar, under vilken de studerade dess interaktion med andra fåglar och dess reaktioner på olika fågelsamtal. Fågeln verkade inte ha en partner, inte heller sjöng den. De inspelade observationerna av Peer och Motz publicerades i Wilson Journal of Ornithology.
    Wilson Journal of Ornithology.
    Science: Half-male, half-female bird has a rough life.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv