Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Egendomlig isbildning

Ett exempel på vad som kallas dimfrost i Cheviot Hills i Northumberland.
(Foto: Nick Mattlock.)

Att naturen kan skapa fantastiskt bisarra saker kan de här bilderna visa (de är från 2012). Ett stängsel sträcker sig längs Cheviot Hills i Northumberland, England. Vinden har blåst rakt på staketet från höger. Ispartiklar har successivt byggts upp längs trådana. En talesman för Met Office, som är Storbritanniens väderbyrå, förklarade för BBC:

There has to be a strong wind, temperatures have to be between plus one Celsius and minus one Celsius and there has to be plenty of moisture. This can either be from water vapour in the air, from snowfall or from freezing rain. The wind blows the moisture over the object, in this case the fence, and it freezes, building up a thick layer of ice on the windward side. This means that the wind was actually blowing from the right to the left of the photo.

BBC News Tyne & Wear har fler bilder på fenomenet: Rime ice found on Cheviot Hills Northumberland.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv