Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kungspingvinernas barnparkering

Kungspingviner på Salisbury Plain 200.000 kungspingviner på ett ställe!
(Foto: Liam Quinn.)

Om du har barn har du säkert upplevt hur hjärtat stannat ett ögonblick när du inser att den lilla kilat iväg och du kan inte se lillen någonstans.
    Kanske får du då en större förståelse för hur den genomsnittliga kungspingvinsföräldern ”kanske” känner när de återvänder för att mata sin unge. Ändå är det en del av kungspingvinernas generalplan för överlevnaden av nästa generation.
    I vad som måste vara den största dagvårdsanläggning på denna planet står tusentals och åter tusentals djur i grupp tillsammans i ett försök att hindra avkommorna från att dö i kölden i södra Georgia. De är också bättre skyddade för rovdjur i denna enorma ”sammankomst”.
    King Penguin Crèche – The Biggest Day Care Facility on the Planet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv