Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nyfödd kapybara

Mamma Sunkist med sin nyfödde son Mr Pibb. (Foto: Houston Zoo.)

Den första kapybara-födseln på tio år vid Houston Zoo är ett faktum. Bara några dagar efter att barnet föddes, var han ivrigt småätande på fast föda, provade varje slag i sin mammas matskål. Han bestämde sig även för att sätta sig i matskålen, bara för att vara först i kön för nya godsaker.
    Barnet som heter Mr Pibb, är son till mamma Sunkist och pappa Pop.
    Kapybara eller vattensvin (Hydrochoerus hydrochaeris) är världens största gnagare. Den påminner i sitt levnadssätt om flodhästar men är närmare släkt med marsvin. Den når en kroppslängd upp till 130 centimeter och en vikt upp till 61 kilo.
    Läs mer och se fler bilder på ZooBorns: Baby Capybara Munches on Mom’s Salad.
    Houston Zoo.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv