Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

”Kartor som aldrig hänt”

En rysk professors vision om USA:s upplösning.

Vi är alla förmodligen ganska bekanta med kartor över hela världen, speciellt kartor över den engelskspråkiga världen. Men om historien hade varit lite annorlunda, kanske våra kartor hade sett ut på ett annat sätt.
    Hur skulle Europa se ut om nazisterna hade vunnit andra världskriget? Hitler hade en karta för det. Vad skulle ha hänt med USA om Tyskland hade vunnit första världskriget – med hjälp av Mexico? Var skulle Afrikas nationella gränser vara om kontinenten aldrig koloniserats av västmakterna?
    Här finns tjugo kartor som ger en glimt av alternativ historia, inklusive 1998 års karta, ovan, hur åtminstone en rysk föreställer sig den ekonomiska upplösningen av USA.
    20 maps that never happened.
    Engelska Wikipedia: Igor Panarin – om professorn bakom kartan ovan.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv