Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Dinosaurkyrkogården i Östberlin

Vem dödade dinosaurien? (Foto: Till Krech.)

De ligger döda, nedslagna där de stod i en global händelse som de varken kunde förutse eller förstå. Utrotningen kom snabbt, På bara några år finns dinosaurierna inte mer. Ändå är detta inte någon hänvisning till utrotningen av majoriteten av dinosaurierna vid slutet av mesozoikum, den era som omfattar de geologiska perioderna trias, jura och krita.
    ”Nedläggningen” av dessa speciella dinosaurier har mer att göra med kommunismens fall än en nedfalllen gigantisk asteroid. Händelsen påverkades av Berlinmurens fall 1989 och att Kultur Plänterwald, som det hade kallats dittills, lämnades till den nyckfulla marknadsekonomin.
    The Dinosaur Graveyard of East Berlin.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv