Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Uppblåsbart ”String Jungle Gym”

Ett massivt uppblåsbart ”String Jungle Gym” av Numen/For Use.

Det här uppblåsbara ”String Jungle Gym” är skapat av kroatisk-österrikiska kollektivet Numen/For Use. Det är en ”String Prototyp”, design för en uppblåsbar volym, som innehåller ett nätverk av kablar som kan liknas vid en klätterställning.
    Designengruppen Numen/For Use är känd för sina storskaliga interaktiva miljöer gjorda av tejp och nät och detta är deras första intåg i vad de kallar ”stora geometriska uppblåsta objekt”. Från projektets hemsida:

When the volume deflates, the ropes get loose and lay on the ground enabling compression of the installation. When the object inflates, the ropes tense to a perfect line again, strained enough to carry the weight of a human being. Bodies entrapped in 3D grid, flying in unnatural positions throughout superficial white space, resemble Dadaist collages. Impossibility of perception of scale and direction results in simultaneous feeling of immenseness and absence of space.

Numen.
    String Prototype, Vienna, 2014.
    Tape Melbourne.  |  Net Blow-up Yokohama.
    Se också Designboom, med en kort video.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv