Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fulaste fisken utsedd

Psychrolutes marcidus. (Foto: jamasca66.)

Psychrolutes marcidus, eller ”blobfish”, är en djuphavsfisk av släktet Psychrolutes. Fisken är en endemisk art och lever utanför Australiens sydöstkust och runt Tasmanien på 600–1200 meters djup. Man har dock gjort ett fynd även väster om Timor.
    ”Blobfishen” har utsetts till världens fulaste fisk, en utmärkelse den fått av British Science Festival i Newcastle, efter en omröstning på internet. Den har också blivit en maskot för Ugly Animal Preservation Society, som värnar om bevarandet av fula djur. Biologen och tv-presentatören Simon Watt, ordförande i Ugly Animal Preservation Society, sade att han hoppades att kampanjen skulle uppmärksamma de hot som dessa märkliga och underbara varelser är utsatta för.
    BBC: Blobfish wins ugliest animal vote.
    British Science Festival.
    Ugly Animal Preservation Society.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv