Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Energimuseum i Istanbul

Ett unikt museum i Istanbul, Turkiet.

För den som älskar stora industriella ”saker” kan det här vara något. Jürgen och Mike, från Tyskland respektive USA, på Istanbul for 91 Days, har besökt ett gammalt kraftverk som har omvandlats till ett museum:

After opening in 1914, the Silahtaraga Power Plant was Istanbul’s sole source of electric power for almost forty years. Today, the former plant has been converted into a cultural center called SintralIstanbul. The original equipment has been refurbished and left in place, and now constitutes the exhibits of the unique Museum of Energy.

Platsen ser ut som det hör hemma i en film, men Jürgen och Mike försäkrar att det inte bara är så fascinerande som många urbana upptäcktsfärder, det är också helt lagligt att besöka.
    The Museum of Energy at Santralİstanbul.
    Mer från Istanbul for 91 Days.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv