Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

5:e årliga Tweed Run genom London

Tweed Run, en hyllning till gammaldags värderingar …

Den som ska resa till London rekommenderas att ta en titt på sajten IanVisits. Där kan man se vad som händer i storstaden, med länkar till de olika arrangemangen, Till exempel nu på lördag den 13 april körs det femte årliga Tweed Run, som är en hyllning till gammaldags värderingar när upp till 400 damer och herrar cyklar genom centrala London i high fashion och på en rad antika velocipeder.

Ett gäng glada cykelentusiaster med ett stilideal som känns som hämtat ur Brideshead Revisited bestämde sig för att starta ett cykellopp genom centrala London och så klart Savile Row. Istället för att som på andra lopp tävla om vem som kommer först i mål så är det viktigaste vid detta race att ha bära den elegantaste tweedklädseln där både gentlemen och ladies bedöms. Även den finaste cykeln premieras. Trots att loppet inte är särskilt långt anses det absolut nödvändigt att avbryta mitt i för ett te-stopp. Efter målgång är det fest och prisutdelning där ett stort liveband spelar swing och det uppmanas till dans.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv