Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Marssimulering på Tellus

Matt Cross, vänster, rover-ingenjör, Hans van Ot Woud, kartläggningforskare och hälso-och säkerhetsansvarig, och Melissa Battler, geolog och befälhavare för besättningen 125 EuroMoonMars B uppdrag vid Mars Desert Research Station (MDRS), väntar i en luftsluss i sina simulerade rymddräkter.

Forskare i både USA och Marocko studerar hur det skulle vara för människor att leva på Mars. Reuters fotograf Jim Urquhart tillbringade en tid i Utahöknen vid Mars Desert Research Station för att observera hur en besättning simulerar hur det skulle vara på den röda planeten. Forskare från Austrian Space Forum i samarbete med Ibn Battuta Center tillbringade en tid i norra Sahara för att utföra experiment inom teknik, planetarisk ytverksamhet, astrobiologi och geofysik.
    Simulating Mars on Earth (27 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv