Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Lilypad City – Ett flytande Ecopolis

Lilypad av arkitekten Vincent Callebaut. (Foto: news.bn.gs.)

Det flytande Ecopolis, känd som Lilypad, är en modell designad av den belgiske (inte franske som artikeln säger) arkitekten Vincent Callebaut. Det ”flytande Ecopolis för klimatflyktingar” var konceptdesign som föreslogs under 2008 för att hantera effekterna av den globala uppvärmningen när polarisarna smälter och haven stiger, översvämmande marken för invånare längs kusten.
    Lilypad inte bara stiger upp och ner med strömmen. Callebaut vill att staden ska kunna flyta över hela världen, på naturliga havsströmmar. Han säger att hans ”näckrosor” rymmer upp till 50.000 personer.
    Future Architecture : Floating Ecopolis for Climate Refugees.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv