Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Söka efter sjuttiotalet

Barn leker på gården i Ruston, medan ett Tacoma-smältverk duschar området med arsenik och bly. Ruston, Washington, augusti 1972.

”Söka efter sjuttiotalet” tar en titt på 1970-talet med hjälp av märkliga färgfotografier tagna för ett federalt fotograferingsprojekt kallat Projekt DOCUMERICA (1971–1977). Projektet föddes ur decenniets uppvaknande miljöarbete.
    De dokumenterade små städer i Mellanvästern, stadsdelar i sydväst, och kolsamhällen i gruvdistrikten i Appalacherna. Här är ett antal bilder som digitaliserats och som visas på en utställning National Archives i Washington.
    National Archives: Searching for the Seventies (30 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv