Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Milans vertikala stadsskog

Cesar Pelli towers och Bosco Verticale under byggnad. (Foto: LucaChp.)

Bosco Verticale – vertikal skogen – är ett ambitiöst ekoprojekt i Milano, Italien, ritat av arkitekten Stefano Boeri. Projektet består av två torn med gigantiska fribärande förskjutna balkonger som tillåter ganska stora träd, eftersom det finns minst två våningar under varje balkong. I grund och botten är det en vertikal skog i hjärtat av en blommande metropol.
    Forest Towers har en höjd av 111 meter respektive 78 meter och kommer att ha mer än 900 träd på terrasserna. Byggnationen slutfördes under första kvartalet 2012 och projektet går för närvarande vidare med fasader och övriga faciliteter.
    Milan’s Vertical Forest Towers.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv