Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Världens ledare samlas i Davos

World Economic Forum samlas i Davos, Schweiz.

I tider av ekonomisk kris blir länder lätt defensiva och nationalistiska, varnar World Economic Forums ordförande Klaus Schwab i en film på forumets webbplats. Den globala agendan kan däremot inte vänta, menar han, utan kräver samarbete mellan länder, näringsliv och civilsamhälle. För att möta vår tids stora globala framtidsutmaningar måste det samarbetet präglas av ett konstruktivt och dynamiskt förhållningssätt. Därav temat för årets diskussioner; uthållig tillväxt.
    World Economic Forum samlar representanter för regeringar, näringsliv och civilsamhälle i Davos med syfte att diskutera vår tids globala utmaningar. Forumet träffades första gången i januari 1971 och utgjordes då av en grupp europeiska företagsledare. Gruppen växte snabbt och består idag av regeringsföreträdare, företagsrepresentanter och organisationer från hela världen. Läs mer om World Economic Forum och se programmet för årets evenemang på:
    World Economic Forum.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv