Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Extrem värme i Australien

En ny färg har lagts till på värmeskalan i Australien.

Temperaturenprognoserna för vädret från Australia’s Bureau of Meteorology är så utan motstycke – över 52 °C – att man har blivit tvungen att lägga till en ny färg till toppen av värmeskalan, en lämpligt glödande lila färg.
    Australiens tidigare högsta uppmätta temperatur var 50.7 °C, som uppmättes i januari 1960 i södra Australien. Rekordet för den varmaste genomsnittliga dagen för hela landet var i måndags 40.3 °C, ett mer än 40-årigt ​​rekord slogs. ”Vad som gör denna händelse ganska exceptionell är hur utbredd och intensiv den har varit”, säger Aaron Coutts-Smith, chef för väderbyrån. ”Vi har nya rekord för alla stater och territorier i Australien hittills.” Skogsbränder rasar i New South Wales och Tasmanien.
    The Guardian: Australia adds new colour to temperature maps as heat soars.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv