Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Mongoliets nomader

En ung nomad kollar sina djur med motorcykel efter en tidig vårsnöstorm. Mongoliska herdar tar till sig snabbt ny teknik och det är inte ovanligt att se lastbilar och motorcyklar som ersätter arbetsdjur.

Fotografen Taylor Weidman har dokumenterat det hotade levnadssättett för Mongoliets nomader.
    Mongoliska herdar utgör en av världens största kvarvarande nomadiska kulturer. De har i årtusenden levt på stäpperna, och deras boskap betat på de frodiga gräsmarkerna. Men idag är deras traditionella livsstil i riskzonen på flera fronter. Förutom ett snabbt föränderligt ekonomiskt landskap, klimatförändringar och ökenspridning hotar även det nomadiserande livet att döda både besättningar och betesmarker på grund av stränga vintrar och dålig betesmark.
    Läs mer och se 29 foton om Mongolia’s nomads,

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv