Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

I går ville datorn inte starta

Även en Mac-dator kan (tydligen) strula, även om det är sällsynt …

Igår eftermiddag när jag skulle starta min MacPro så ville den inte gå igång. Startlysdioden (1) bara blinkade. Först fick jag en känsla av ”nästan panik” …
    Jag har haft Mac-dator nästan ända sedan Macen kom och aldrig haft några problem. För närvarande har jag, som sagt, en MacPro, som har några år på nacken. När den var ny installerade jag extra RAM-minnen.
    Panikkänslan trängde jag bort och började tänka. Jag har läst någonstans om att när lysdioden blinkar så är det för att visa POST-felkod (Power-On Self Test), det vill säga den testar sig själv. Jag har aldrig haft ett sådant fel, vad göra? Fläkten fungerar och den verkar starta, men skärmen är mörk. Hittar den inte RAM-minnena? Öppnade datorn och plockade ur ett av RAM-minnena (2) och startade om. Och se, då gick det bra.
    Senare, när jag är klar med dagens arbete, ska jag sätta tillbaka minnesenheten och starta om. Kanske var det bara en tillfällighet.
    Jo, det var nog en tillfällighet – fungerade perfekt efter att minnesenheten satts tillbaka.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv