Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nordloreansk skolpropaganda

För nordkoreanska skolbarn råder ingen tvekan om vem som är fienden.

Den brittisk-amerikanske författaren och journalisten Christopher Hitchens anmärkte en gång att, till skillnad från i de flesta totalitära regimer, så tycks verkligen folket i Nordkorea tro på statlig propaganda. Han var ateist och liknade även den vanliga kristna synen på himmelriket vid Nordkorea, där invånarna tvingas dyrka en totalitär ledargestalt.
    En av anledningarna kan vara att de är indoktrinerade från en sådan tidig ålder. Desinformation verkar vara en del av deras utbildning. I skolor över hela landet utsätts barn för anti-västerländsk propaganda, uppenbara lögner om levnadsvillkoren i sitt eget land, och den obarmhärtiga personkulten kring den store ledaren. Här är ett antal kontroversiella exempel på nordkoreanska skolaffischer.
    Education Career Journal: 10 North Korean School Propaganda Posters.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv