Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Vapeninnehavare hängs ut i lokaltidning i USA

Varje punkt på kartan är en vapeninnehavare. Genom att klicka får man namn och adress.

En lokaltidning norr om New York City har publicerat namn och adresser på de som i tidningens spridningsområde har tillstånd att inneha skjutvapen. Kritiken från läsarna har varit hård, men uppgifterna som tidningen publicerat är offentliga.
    Enligt ABC News skriver The Journal News (Lohud) att deras läsare är ”fullt förståeligt intresserade av att få information om skjutvapen i sitt grannskap” mot bakgrund av den debatt om vapenkontroll som tidningen gett plats för efter skolmassakern nyligen i Newtown i grannstaten Connecticut.
    Lohuds artikel: The gun owner next door: What you don’t know about the weapons in your neighborhood.
    Lohuds interaktiva karta:
Map: Where are the gun permits in your neighborhood?
.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv