Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Spela ett onlinespel, Bidra till neurovetenskapen

Alla mentala egenskaper från minnet till psykisk sjukdom kodas i anslutningarna mellan nervceller.

Eyewire är ett online multiplayer-spel uppfunnet av professor Sebastian SeungMIT (Massachusetts Institute of Technology). Det tillåter spelare att kartlägga den tredimensionella strukturen av nervceller i hjärnan. Varje spelare blir en bidragande orsak till den viktiga neurovetenskapliga forskningen. Forskarnas hypotes är att alla mentala egenskaper från minnet till psykisk sjukdom kodas i anslutningarna mellan nervceller. Tills dessa vägar kan kartläggas, kan hypotesen inte bevisas.
    Eyewires spelare bidrar till att ”bryta koden” genom att analysera hjärnans bilder till en karta av anslutningar i näthinnan. Spelets skapare beskriver:

Players will ”trace the wires” of the brain as if absorbed in play with a 3D jigsaw puzzle consisting of image pieces computed by artificial intelligence. The experience will rely on the spectacular graphics and other motivators of video gaming, but allow users to apply their minds to a worthy cause. [The project] will transform 21st century science and society by mobilizing our collective hearts and minds to understand how the brain works and why it malfunctions.

Lek, lär och diskutera spelet på Eyewire.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv