Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En vy över Paris år 1878 … från luften

Luftskepp över Paris 1878.

Fransmannen Henri Giffard var skaparen av den första motordrivna flygmaskinen – ett ångdrivet luftskepp. Vid tiden för dessa fotografier över Paris, som togs togs 1878, hade det gått 26 år sedan Henri Giffards första banbrytande flygning 1852. Nu ägnade han sig åt att hjälpa massorna för sin första flygning ombord på hans ”ballong” – monterad på gården till Tuilerierna, Paris.
    Eftersom manuella ballonger till stor del saknade riktningskontroll ses uppstigingsområdet omges av uppbundna enheter, stora vinschar och ballongballast för att ge en säker flygning över staden och kunna återgå till den ursprungliga platsen.
    A View of Paris in 1878… From the Air.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv