Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ghanas elektroniska soptipp

Området har fått smeknamnet ”Sodom och Gomorra” av lokalbefolkningen.
(Foto: transmediale.)

Agbogbloshie är en ödemark, som består av rök och bråte. Området har fått smeknamnet ”Sodom och Gomorra” av lokalbefolkningen. Plastdelar, kablar, och bitar av metall och glas ligga strödda över terrängen vid sidan av mer direkt igenkännbara hushållsföremål som tv-apparater och kylskåp.
    Och luften är tjock med den hårda doften av brinnande plast och illaluktande avloppsgaser drivande in från den starkt förorenade Odaw River. Män och pojkar vandrar i detta dystra landskap på jakt efter något de kan rädda och sälja vidare.
    The Terrible Cost of Ghana’s Electronic Waste Dump.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv