Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Cykelstaden Västerås

Västerås är en av landets bästa kommuner för cyklister. Det visar en granskning som Cykelfrämjandet har gjort.
    Cykelfrämjandet har granskat 17 kommuner från hela Sverige i denna första Kommunvelometer, där kommunernas insatser jämförs inom sex olika områden. Undersökningen är upplagd för att ge en objektiv och jämförbar bild av kommunernas insatser och ambitionsnivå i cykelfrågor, oavsett kommunens storlek
    De kommuner som placerar sig bäst har en jämn balans i sina cykelsatsningar med genomtänkta strategiska plandokument och uppföljning blandat med satsningar på infrastruktur. Varberg är den kommun som placerar sig bäst, tätt följd av Malmö, Göteborg, Västerås, Gävle och Mölndal.
    Hela slutrapporten från granskningen kan laddas hem som pdf här.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv