Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Minst besökta

Den amerikanska tidingen Chicago Tribune har sammanställt en kort bildessä över de tjugo nationalmonument och nationalparker i USA som fick minst antal besökare under 2009, baserat på data från National Park Service. ”Vinnaren”, med endast 14 besökare för hela året, var Aniakchak i Alaska (bilden):

No roads will take you to Aniakchak National Monument and Preserve, on the Alaskan peninsula 450 miles southwest of Anchorage. To access this park you’ll need to hire an air taxi or a power boat. The park encompasses a 6-mile-wide, 2,000-foot-deep caldera formed by the collapse of a 7,000-foot mountain and offers visitors a taste of one of the wildest terrains in Alaska.

Ungefär hälften av de övriga finns i Arizona och New Mexico, men också på Jungfruöarna, Missouri, i Colorado, Idaho, Texas, Nebraska, Wyoming, Virginia och Alabama. Detaljer på länken.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv