Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Wikipedia Books

Att Wikipedia är ett flerspråkigt webbaserat uppslagsverk med fritt och öppet innehåll som utvecklas av sina användare vet väl de flesta. Entusiasterna för uppslagsverket är många, men det är också kritikerna. Det finns otroligt mycket intressant och användbart på Wikipedia, men man måste granska texterna med kritiska ögon.
    Här är en sak jag inte kände till tidigare, på Wikipedia finns en Book Creator. Med den kan man skapa en bok som innehåller wiki-sidor som man valt ut. Sedan kan man exportera boken i olika format – till exempel PDF eller ODF – eller beställa en tryckt kopia.
    ”Bokskaparen” är väldigt lätt att använda, och man behöver inte längre formatera PDF-filer av de artiklar man väljer.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv